Stappenplan hypotheek.

 
 

De werkwijze van Helder Hypotheken is helder en transparant. Een hypotheek is maatwerk, maar de werkwijze is voor iedereen hetzelfde. Tijdens het hele traject blijf je op de hoogte van de voortgang. Stel gerust vragen als iets niet duidelijk is.

 

Stap 1: Kennismaking met hypotheekadviseur


Wil je een huis gaan kopen of heb je je droomhuis al gevonden en ben je op zoek naar een hypotheekadviseur die net een stapje extra voor je zet? Dan is het tijd voor een kennismaking met Linda van Loon. Zij vertelt je alles over het hypotheektraject, de mogelijkheden en de tarieven. Na dit gesprek weet je meteen het maximale leenbedrag en wat het je per maand gaat kosten. Deze eerste afspraak is gratis.


Stap 2: Inventariseren hypotheekopties


Koopcontract getekend? Dan gaan we voor je aan het werk. Helder vergelijkt de rentetarieven en voorwaarden van de verschillende hypotheekaanbieders. Je hoort dan welke hypotheekmogelijkheden er voor je zijn. Sluit het advies aan bij je wensen, dan volgt het verzamelen en controleren van alle documenten.

Stap 3: Uitgebreid adviesgesprek


De persoonlijke analyse die is gemaakt op basis van alle aangeleverde documenten en je wensen worden uitvoerig besproken. Als de definitieve keuzes zijn gemaakt vraagt Helder de hypotheekofferte en een eventuele bankgarantie voor je aan.

Stap 4: Offerte hypotheek


Als de offerte binnen is neemt de hypotheekadviseur deze met je door. Als alles correct en helder is, stuurt Helder de getekende offerte een aanvraagformulieren voor je naar de geldverstrekker. Zodra de hypotheek akkoord is hoor je dat meteen.

Stap 5: Overdracht bij notaris


Helder zorgt ervoor dat de overdracht naar de notaris vlekkeloos verloopt. De hypotheekakte en de afrekening van de notaris worden zorgvuldig gecontroleerd. Dan is het moment van de overdracht daar en ontvang je de sleutel van je nieuwe huis. Laat het feest of de verbouwing maar beginnen.

Stap 6: We houden contact


Alles is rond en je gaat genieten van je droomhuis. Eén maand na de overdracht neemt Helder contact met je op om te vragen of alles naar wens verloopt. Ook gedurende de looptijd van de hypotheek staan we altijd voor je klaar.

Als je het prettig vindt houden we je in de toekomst op de hoogte van ontwikkelingen die voor jou interessant kunnen zijn. Deze optie komt aan bod tijdens het adviesgesprek.

Helemaal Helder! Ik wil een afspraak maken.