Verzekerd van inkomen tijdens de looptijd van je hypotheek.


 
 

Of je de hypotheeklast gedurende de hele looptijd kan betalen is voor niemand 100% zeker. Je weet tenslotte nooit wat er op je levenspad komt. Maar het is mogelijk om het risico dat je betalingsproblemen krijgt tot een minimum te beperken. Hoe? Door je bij het afsluiten van je hypotheek meteen goed te verzekeren.

 

Dit zijn de belangrijkste verzekeringen bij een hypotheek:


Woonlastenverzekering


Een woonlastenverzekering is een verzekering tegen inkomensverlies. Inkomensverlies ontstaat meestal door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Sluit je een woonlastenverzekering af, dan zorgt een maandelijkse uitkering ervoor dat je niet in de knel komt met je hypotheek en andere lasten.


Overlijdensrisicoverzekering


Een overlijdensrisicoverzekering is zeker niet het leukste onderwerp, maar we adviseren om er even goed in te duiken. Om het daarna weer los te laten.

Heb je samen een huis en komt een van jullie te overlijden dan verandert de situatie voor de achterblijver compleet. Hij of zij moet dan alleen de maandlast ophoesten en dat zorgt mogelijk, als je niks regelt, voor financiële problemen.

Financieel alles op een rij


Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor degene die achterblijft. Samen met Helder Hypotheekadvies breng je alles in kaart. Zoals bijvoorbeeld de opbrengst van een eventueel nabestaandenpensioen, levensverzekering of erfenis. Maar mogelijk ook schulden.

Helder Hypotheekadvies helpt je bij het afsluiten van de verzekeringen die passen bij je levensvisie en financiële situatie.