Overwaarde huis opnemen


 
 

Zit er veel vermogen in de stenen en heb je behoefte aan cash geld? Dan kun je de overwaarde van je huis opnemen. In één keer of maandelijks als aanvulling op je inkomen.

 

Overwaarde opeten


Een van de hypotheekvormen die je in staat stelt om de overwaarde vrij te maken is de zogenaamde opeethypotheek. Bij een opeethypotheek leen je als het ware zelf het geld uit je overwaarde. Een opeethypotheek klinkt gezellig, maar let wel: deze vorm maakt je hypotheekschuld hoger. Omdat je geld binnen je hypotheek opneemt en daar ook rente over betaalt. De overwaarde daalt uiteraard want die ‘eet’ je op.

Een opeethypotheek is geschikt voor mensen met een laag inkomen, omdat zij daardoor niet elke maand de rente op tafel hoeven te leggen.

Overwaarde verzilveren: meer opties


Naast de opeethypotheek zijn er andere mogelijkheden om je overwaarde te verzilveren. Maak kennis met Helder en ontdek welke oplossingen bij jouw situatie en wensen passen.

Wat je met de overwaarde van je huis zou kunnen doen


Je huis aanpassen en toekomstbestendig maken
Schenken aan (klein)kinderen
Zorg inkopen
Camper kopen
Eindelijk die (wereld)reis maken
Vakantiewoning kopen.


Helder kent alle ins en outs van het verzilveren van de overwaarde en vertelt je graag alles over de financiële, fiscale en erfrechtelijke consequenties.

Download nu de gratis brochure met heldere hypotheekinformatie.