Droomhuis gespot? Ik begeleid je bij de aankoop.


 
 

Na tijden zoeken, bezoeken en ontdekken heb je eindelijk het huis van je dromen gevonden. Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste stappen zet en ongewenste verrassingen na aankoop voorkomt? Als gecertificeerd aankoopbegeleider help ik je daarbij. Gedreven en scherp. Van de eerste bezichtiging tot de overdracht bij de notaris.

 

Jouw belangen staan voorop


Als je een bod wilt uitbrengen op een woning of appartement, heb je doorgaans te maken met de makelaar van de verkopende partij. Het is goed om je te realiseren dat deze verkoopmakelaar de belangen behartigt van de verkopers. En niet die van jou. Daarom is het belangrijk om zelf te onderzoeken of de vraagprijs reëel is en of de woning in goede staat is.

Als erkend aankoopbegeleider waken wij over jouw belangen. Hoever onze begeleiding gaat, bepaal jij helemaal zelf. We maken hierover duidelijke afspraken. Laat je je tijdens het hele aankoopproces begeleiden door Helder Hypotheekadvies, dan gaan wij met je mee tijdens de bezichtiging, inspecteren wij de bouwkundige staat en krijg je advies over een wel of niet noodzakelijke bouwkundige keuring. Ook onderzoeken we of er sprake is van achterstallig onderhoud, bodemverontreiniging, erfdienstbaarheden en of er bekende bouwgebreken zijn, zoals asbest en betonrot aan de hand van het bouwjaar. Daarbij krijg je een onderbouwd rapport over de waarde van de woning, bepalen we samen de aankoopstrategie en voeren wij namens jou de onderhandelingen met de verkopende partij. En voor de overdracht inspecteren we de woning en begeleiden we je bij de levering bij de notaris.

Goed om te weten: in Nederland mag iedereen zich (aankoop)makelaar noemen. Een erkende aankoopbegeleider is een gecertificeerde specialist in de begeleiding bij de aankoop van een woning. De titel is beschermd en mag uitsluitend gevoerd worden door adviseurs die hiervoor speciaal zijn opgeleid.